Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи КНДР за глобална заплаха и

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи КНДР за глобална заплаха и
Коментари Харесай

НАТО: Ракетите на КНДР могат да достигнат до Европа и САЩ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг определи  КНДР за " световна опасност "  и съобщи, че подкрепя по-тежки наказания против тоталитарната страна, осведоми Агенция Франс Прес, представена от news.bg 

Столтенберг направи коментара по време на аудиенция в Токио , Япония , където се срещна с премиера Шиндзо Абе и с други представители на държавното управление, в това число и с военния министър.

Ние сме толкоз обезпокоени, колкото и вие по отношение на провокативното, неразумно държание на Северна Корея , сподели той в тирада пред група специалисти по сигурност и защита.

" Това в действителност е заплаха, Северна Корея съставлява директна опасност за страните в този район, в това число Япония , само че също е и световна опасност ", предизвести Столтенберг.

" НАТО изрично поддържа политически, дипломатически и стопански напън над Северна Корея и ние ще приветстваме усилване на глобите ", добави той.

" Но надалеч по-важно е да сме сигурни, че санкциите са изцяло и транспарантно прилагани ", сподели още шефът на алианса.

" Знаем и вие знаете, че ракетите на Северна Корея могат да доближат до Западното крайбрежие на Съединени американски щати или до по-голямата част от Европа ", посочи Столтенберг.

Но този месец генералният секретар предизвести, че военни дейности против Пхенян ще доведат до " унищожителни последствия ".

Столтенберг акцентира, че Вашингтон има право да се отбрани и да отбрани съдружниците си, но призова за повече дипломатически старания.

" Не би трябвало да използваме военна мощ, задачата е спокойно позволение ", счита той.

Морската сигурност, в това число териториалните разногласия в Южнокитайско и Източнокитайско море, също е съществена тематика на разискване по време на визитата на Столтенберг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР